Hvad er præstationsangst?

Hvad er præstationsangst?

Hvad er præstationsangst?

De fleste mennesker kender til det at blive nervøs, når man skal præstere. Det kan være op til en eksamen, eller hvis man eksempelvis skal holde en tale. For mange aftager denne nervøsitet, når man kommer i gang og oplever, at præstationen egentlig går meget godt. Men for nogle udvikler nervøsiteten sig til egentlig præstationsangst, der påvirker ens præstation negativt:

 

Eksempelvis kan den kendte klap gå ned til eksamen og forblive nede under hele eksaminationen, så man aldrig får sagt, det man kan.

Eller man oplever at glemme ordene til den tale, man skal holde, og oplever at gå helt i stå, mens alle kigger på en.

Når først man har oplevet præstationsangst, kan frygten for, at det vil ske igen, øge den nervøsitet, man allerede føler. På den måde kan bare tanken om at skulle præstere begynde at sætte gang i angstlignende symptomer som eksempelvis:

 

  • Hjertebanken
  • Overfladisk vejrtrækning
  • Svimmelhed
  • Man tror man besvimer eller dør
  • Følelse af afmagt/hjælpeløshed

 

Præstationsangst ligesom symptomer på angst er ofte fysiske. Dette kan forklares ved at forstå de fysiske reaktioner som kroppens reaktion på en oplevet fare, på trods af at der reelt ikke er en fare til stede. I forhold til præstationsangst er der tale om, at man oplever den situation, hvor man skal præstere så faretruende, at kroppens ”alarmberedskab” aktiveres.

Hvordan kan EMDR hjælpe på præstationsangst?

Hvordan kan EMDR hjælpe på præstations-angst?

Ved behandling for præstationsangst vil jeg sammen med dig at finde ud af, i hvilke situationer angsten opstår. Dernæst finde teknikker som du kan anvende til at dæmpe kroppens alarmberedskab, når det aktiveres.

Forhåbentlig vil dette mindske ubehaget, som du oplever, når du mærker symptomer på præstationsangst. Derefter vil det være oplagt at finde frem til grunden til, at du oplever præstationsangst. For der er altid en årsag til angst, og ved at finde frem til den kan vi mindske angsten eller fjerne den helt, så den ikke længere forhindrer dig i at leve dit liv fuldt ud.

 

Kontakt mig, hvis du oplever præstationsangst. Så kan vi sammen finde ud, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig.

Vil du høre mere om at komme af med præstationsangst?

Indtast venligst et gyldigt telefonnummer.
Indtast venligst en besked

Forløb

Hvor længe og hvor tit?

EMDR er en meget effektiv terapiform. Det er meget forskelligt, hvor langt et forløb vil være, og hvor ofte du skal komme.

Det afhænger af, hvor komplekse dine problemer er, og hvor meget du selv går ind i arbejdet med problematikkerne.

Ring gerne, og tal med mig om det.

Priser

EMDR-terapi

  • Pr. behandling á 90 minutter: kr. 1200,-
  • Klippekort med 5 behandlinger: kr. 5490,-

 

Er du studerende eller arbejdsløs, er du velkommen til at ringe og høre om muligheder for tilskud.