Hvad er eksamensangst?

Hvad er eksamens-angst?

Eksamensangst kan bedst forstås som en form for præstationsangst. Mange af de symptomer, som jeg beskriver under afsnittet præstationsangst, gør sig også gældende for eksamensangst. Det gælder eksempelvis de fysiske symptomer, som angsten medfører.

 

Mange, som har oplevet eksamensangst, kan udover de fysiske symptomer opleve, at de begynder at undgå ting, som minder dem om situationen, hvor de oplevede angsten. Det kan eksempelvis være, at man ikke kan koncentrere sig om pensum, fordi man er fyldt op af tanker om, hvorvidt man kan gengive det, man har læst. Andre oplever, at eksamensangst medfører, at de forsøger at forberede sig i ekstrem grad for derved at forsøge at kompensere for ubehaget knyttet til eksamenssituationen. 

 

Uanset hvilke strategier man forsøger at anvende, vil få af dem være så effektive som at få bearbejdet selve angsten og årsagen til angsten.

 

Mange som oplever eksamensangst kan sætte høje krav til sig selv, samtidigt med at de har en lav grad af tro på, at de rent faktisk kan præstere i den grad, de forventer af sig selv.  Man kan også føle et pres fra andre, fx familien, om at skulle præstere og føler derfor frygt for at skuffe andre, som igen kan øge eksamensangsten. Igen kan graden af selvværd og selvtillid også spille ind ift. at opleve eksamensangst. 

 

Læs mere om eksamensangst

Sådan kan EMDR hjælpe på eksamensangst?

Sådan kan EMDR hjælpe på eksamens-angst?

Der er således flere grunde til, hvorfor man kan opleve eksamensangst. I terapien vil vi forsøge at afklare, hvorfor du tænker, at du oplever eksamensangst. Herefter vil jeg typisk arbejde med angsten enten med afsæt i samtaleterapi eller med EMDR terapi. Med EMDR-terapi vil man typisk forsøge at finde ud af, hvilke negative antagelser du kan have om din evne til at klare en eksamen, og så bearbejde disse for til sidst at erstatte dem med mere realistiske antagelser. Mange oplever derved, at det pres og den frygt for at opleve angst, som de knytter an til eksamenssituationen, kan blive mere håndterbart.   

 

© Psykolog Lasse Dohlmann - eksamensangst

Vil du høre mere om at komme af med eksamensangst?

Indtast venligst et gyldigt telefonnummer.
Indtast venligst en besked

Forløb

Hvor længe og hvor tit?

EMDR er en meget effektiv terapiform. Det er meget forskelligt, hvor langt et forløb vil være, og hvor ofte du skal komme.

Det afhænger af, hvor komplekse dine problemer er, og hvor meget du selv går ind i arbejdet med problematikkerne.

Ring gerne, og tal med mig om det.

Priser

EMDR-terapi

  • Pr. behandling á 90 minutter: kr. 1200,-
  • Klippekort med 5 behandlinger: kr. 5490,-

 

Er du studerende eller arbejdsløs, er du velkommen til at ringe og høre om muligheder for tilskud.